torstai 21. toukokuuta 2009

Internetistä löydettyä osa 2: That Guy With The Glasses

Valaistus! Enpä ole pitkään aikaan nähnyt mitään näin hienoa netissä, tämän minulle uudelleenosoittamisesta/muistuttamisesta kiitokset Miksulle. Kyseessä on siis kerrassaan loistokas (olemalla samalla ärsyttävä ja hysteerisen hauska) Doug "Darien" Walker AKA "That Guy With The Glasses". Tämän tyypin monet varmaankin tuntevat lähinnä 5 Second Movies-ilmiön luojana, vaikkakin kopioijia on. Amadeus ja Titanic lienevät omat suosikkini tästä kategoriasta. Ja Matrix.

Taisi olla toinen Arska-ilta, kun näitä huvikkeita katsottiin elokuvien välillä. Ne ovat hauskoja pikkuisia, mutta ne eivät vielä saaneet minua kirjoittamaan. Tai olisivat saaneet, jos olisi sillä hetkellä ollut aikaa kirjoittaa, kun niitä ensimmäistä kertaa näin. Ja pari muutakin kertaa varmaankin olisi ollut, mutta ei nyt tuhlata tätä kappaletta tästä postauksesta sen selittämiseen, miksi en ole tästä aiheesta kirjoittanut aikaisemmin. Noin, se kappale tuhlattiin siinä.

Asiaan. Herra Walkerin tallissa on paljon muutakin kuin 5 Second Movies-pätkät, ja niistä on ehdottomaksi suosikikseni noussut, jopa yllättäen edellä mainitun ohi, Nostalgia Critic. Doug käy läpi kriitikon ominaisuudessa unohdettuja klassikkoja , elokuvahistorian pahimpia pohjanoteerauksia, käy läpi erilaisia listoja (yhdentoista, koska haluaa mennä askeleen pidemmälle) ja niin edelleen.

Arvosteluissa liikutaan usein animaatioiden tai tarkemmin sanottuna hieman enemmän lapsille kuin aikuisille suunnattujen elokuvien/sarjojen parissa, mutta kyllä arvostelujen listalta (kirjoittamishetkellä 82) löytyy muun muassa Arskan Conan-elokuvien spin-offin, Red Sonjan kaltaisia K-18 mättöjäkin. Homma nojaa enimmäkseen huumorin ja "tuopa on huono, mitä he oikein ajattelivat?"-tyylisen kommentoinnin yhdistelmään, mutta välillä kriitikko kriitikko sekoaa rajusti ylinäytellen elokuvan huonoudesta johtuen, mikä aiheuttaa katsojalle ärsyyntyneisyyden, huvittuneisuuden ja myötähäpeän ristisiitostunteen. Joskus se toimii, joskus ei, mutta viihdyttävä se ainakin on. Tai noh, on se kyllä pirun hauskaa katsottavaa joka tapauksessa.

Sivuston kaikkeen antiin en ole vielä ehtinyt tutustua, mutta näin pähkinässä, ja miksi ei sen kuoressakin, sen sisällöstä vain osa on itsensä That Guy With The Glassesin tekemää. Esimerkiksi Nostalgia Chick on eräänlaista jatkumoa/tribuuttia/omaa versiota Nostalgia Criticille, ja kyllä, hänkin tekee 11:n elokuvan listoja, mutta eri syystä. Hienoa materiaalia häneltäkin, täytyy myöntää. Mutta sivuston muusta annista kirjoitan varmaankin enemmän, jahka siihen olen ehtinyt tutustua.

Tähän loppuun vielä erikoismaininta eräästä hauskimmista sketseistä, mitä olen nähnyt pitkään aikaan (ainakin liittyen siihen kaikkien rakastamaan uuteen Batman-leffaan). Kyseisessä sketsissä Doug esittää The Dark Knightin Jokeria harjoittelemassa "haluatko tietää, kuinka sain nämä arvet?"-tarinaansa, ja hilpeyttä irtoaa. Man this guy is good, sanoisi englantilainen. Tästä aasinsiltana Nostalgia Criticin puolelta taas löytyy pätkä, jossa paremmuudesta taistelevat Tim Burtonin ensimmäinen Batman-elokuva vuodelta 1989 ja uusi Christopher Nolanin The Dark Knight.

Noin, eiköhän siinä tullut tämä asia selväksi teillekin. TGWTG.comissa on hienoa matskua, käykää, katsokaa, kokekaa ja kommentoikaa.



-erkki

Ei kommentteja: